880-27-092-wehelpen-lokaal-logo_geertruidenberg_nl_rgb

WeHelpen Geertruidenberg: de kracht van elkaar

 

Sinds augustus 2016 kunnen mantelzorgers, vrijwilligers en mensen met een hulpvraag terecht op www.wehelpen.nl/geertruidenberg. Op deze website kunt u hulp vragen en aanbieden, maar ook een hulpnetwerk organiseren rondom een naaste. Hieronder leest u meer over het ontstaan en het doel van WeHelpen Geertruidenberg. Ook vindt u hier waar u terecht kunt voor meer informatie.

 

Het ontstaan van WeHelpen
Coen van de Steeg werd in 2008 van zijn fiets gereden. Op de intensive care van het ziekenhuis werd hij wakker met hersenletsel. Het revalideren kostte heel veel tijd, heel veel energie. Zijn vrouw draaide overuren. Naast de zorg voor hun jonge gezin en een drukke baan, vroeg ook haar man om de nodige aandacht. Hoe lang houd je zoiets vol? Daar heb je hulp van anderen bij nodig!

Coen kon weinig prikkels verdragen. Bezoek van vrienden, hoe goedbedoeld ook, was geen succes. Zelfs een telefoongesprek kostte hem teveel kracht. Hij ontdekte de wondere wereld van Twitter, en kwam in contact met Maaike Schnabel. Zij was aan het herstellen van borstkanker. Maaike wilde net als Coen iets doen, en niet alleen op de bank zitten. Ze wilden graag, binnen de mogelijkheden van hun kunnen, een ander helpen. Ze wisselden ideeën uit, en WeHelpen was ontstaan!

 

Vanzelfsprekend helpen
WeHelpen is een website waarop mensen gratis hulp kunnen aanbieden en vragen. Dit varieert van activiteiten als de hond uitlaten tot boodschappen doen. Van de heg snoeien tot schilderles tijdens een kopje koffie. Ook kunt u als mantelzorger de hulp rond uw naaste organiseren door gebruik te maken van de agenda en het logboek op WeHelpen. Het is een succes, al tienduizenden mensen hebben zich aangesloten. Met WeHelpen kunt u kiezen wat bij u past en wanneer het u uitkomt. Het resultaat: een goed gevoel omdat u de dag van iemand anders wat mooier hebt gemaakt!

 

WeHelpen Geertruidenberg

In april 2016 sloot de gemeente zich aan bij WeHelpen. In samenwerking met verschillende zorg- en welzijnsorganisaties richtte zij de lokale website www.wehelpen.nl/geertruidenberg op. Via deze website kunt u na aanmelding het hulpaanbod en alle hulpvragen binnen de gemeente Geertruidenberg bekijken. Zo heeft u altijd een overzicht van het hulpaanbod, de hulpvragen en het WeHelpen-nieuws bij u in de buurt. Daarnaast blijft het natuurlijk mogelijk om het hulpaanbod of de hulpvragen in nabijgelegen gemeenten te zien, evenals het landelijke overzicht.

 

Hoe werkt het?

Wilt u ook iemand helpen, heeft u een hulpvraag of wilt u een hulpnetwerk organiseren? En wilt u uw eigen dag of die van een ander wat mooier maken? Ga dan naar www.wehelpen.nl/geertruidenberg en maak een account aan. Vervolgens kunt u op een eenvoudige en veilige manier gebruik maken van alle mogelijkheden binnen WeHelpen. Want met elkaar komen we verder!

 

Meer informatie en WeHelpen-corners
Op www.wehelpen.nl/geertruidenberg vindt u onder ‘Wat is WeHelpen?’ meer informatie over (veilig) gebruik van WeHelpen Geertruidenberg. U kunt ook contact opnemen met medewerkers van WeHelpen Geertruidenberg via geertruidenberg@wehelpen.nl.

 

Vanaf augustus 2016 hebben de deelnemende organisaties WeHelpen in hun werkzaamheden geïntegreerd. Naast de gemeente zijn dit tot nu toe Thebe wijkverpleging Geertruidenberg, Ledenvereniging Thebe Extra, Stichting voor kruiswerk in de gemeente Geertruidenberg, zorgorganisatie Het Hoge Veer, welzijnsorganisatie TREMA, zorgorganisatie De Riethorst Stromenland, welzijnsorganisatie HOOM/Surplus en welzijnsorganisatie SWOG. Tijdens contactmomenten of activiteiten van deze organisaties kunt u dus kennismaken met en gebruik maken van WeHelpen Geertruidenberg.

 

Daarnaast is het mogelijk om op de volgende momenten bij onderstaande punten binnen te lopen:

 

  • ’t Kardeeltje (Kardeel 139A, Raamsdonksveer) – iedere dinsdag van 10.00 uur tot 12.00 uur
  • De Ontmoeting (Kerkplein 4, Raamsdonk) – iedere vrijdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur
  • Bibliotheek Raamsdonksveer (Keizersdijk 30, Raamsdonksveer) – tijdens openingstijden
  • Trema Servicepunt vrijwilligers (Wilhelminalaan 11c, Raamsdonksveer – inloop spreekuur op donderdag van 09.00 tot 11.00 uur
  • Spreekuur Ledenvereniging Thebe Extra (Walgang 77, Geertruidenberg) – iedere woensdag van 12.30 uur tot 13.30 uur
  • De Aanloop (Venestraat 18A, Geertruidenberg) – Iedere dinsdag van 10.00 uur tot 12.00 uur

 

Hier zijn WeHelpen-corners geplaatst en zijn getrainde vrijwilligers aanwezig om uw vragen te beantwoorden en u onder het genot van een kopje koffie of thee te helpen bij het gebruik van de website www.wehelpen.nl/geertruidenberg.