Professionele hulp binnen handbereik

U woont zelfstandig maar wilt toch de zekerheid van directe hulp in een noodsituatie? Dan is personenalarmering van de SWOG misschien iets voor u of voor iemand die u kent.

Met personenalarmering van de SWOG kan in geval van nood, 24 uur per dag, een hulpverlener gewaarschuwd worden. Het voordeel is dat in een noodsituatie direct professionele hulp wordt ingeschakeld en de mantelzorger niet wordt overbelast.

Wat heeft u nodig?

Het alarmapparaat wordt aangesloten op uw vaste telefoonaansluiting. U geeft een reservesleutel van uw woning af zodat professionele hulp uw woning kan betreden in geval van nood.

Wat kost het u?

Voor het gebruik van een personenalarmeringssysteem betaalt u een abonnementsprijs van € 19,50 (prijspeil 2019) per maand. Deze kosten worden maandelijks geïncasseerd. Er worden eenmalig aansluitkosten van € 19,50 in rekening gebracht. Voor een spoedaansluiting wordt € 19,50 extra in rekening gebracht. Een spoedaansluiting gaat altijd in overleg. In geval van beëindiging van het contract zullen er afsluitkosten van € 19,50 in rekening gebracht worden.

Het complete alarmsysteem bestaat uit een alarmkastje, adapter, snoer en halszender. Een polsbandje kan bijgeleverd of na geleverd worden. Hiervoor wordt € 5,00 in rekening gebracht.

Een extra zender,  bijvoorbeeld in geval van echtparen, kan geleverd worden voor € 3,- per maand.

Bij verlies van de zender zal een nieuwe zender à € 100,- in rekening worden gebracht.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden de personenalarmering. Vraag dit na bij uw eigen zorgverzekeraar.