Professionele hulp binnen handbereik

U woont zelfstandig maar wilt toch de zekerheid van directe hulp in een noodsituatie? Dan is personenalarmering van de SWOG misschien iets voor u of voor iemand die u kent.

Met personenalarmering van de SWOG kan in geval van nood, 24 uur per dag, een hulpverlener gewaarschuwd worden. Het voordeel is dat in een noodsituatie direct professionele hulp wordt ingeschakeld en de mantelzorger niet wordt overbelast.

Wat heeft u nodig?

Het alarmapparaat wordt aangesloten op uw vaste telefoonaansluiting. U geeft een reservesleutel van uw woning af zodat professionele hulp uw woning kan betreden in geval van nood.

Wat kost het u?

Voor het gebruik van een personenalarmeringssysteem betaalt u een abonnementsprijs van € 18,- (prijspeil 2018) per maand. Deze kosten worden maandelijks geïncasseerd. Er worden eenmalig aansluitkosten van € 18,- in rekening gebracht.

Het complete alarmsysteem bestaat uit een alarmkastje, adapter, snoer en halszender. Een polsbandje kan bijgeleverd en/of na geleverd worden. Hiervoor wordt € 5,00 in rekening gebracht.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden de personenalarmering. Vraag dit na bij uw eigen zorgverzekeraar.