Sinterklaas promoot de SWOG

ANWB AutoMaatje

Ook voor U!!! Vanaf 1 oktober in de Gemeente Geertruidenberg actief. 52 ritjes, 4 matchmakers, 17 chauffeurs en héél veel tevreden deelnemers.

Maaltijdvoorziening

Verse, voedzame en vooral smakelijke maaltijden voor ouderen. Elke dag een warme maaltijd klaarmaken kan een hele klus zijn en soms lukt dat (tijdelijk) niet meer. De maaltijdservice van de SWOG is een algemene voorziening, in de eerste plaats gericht op zelfstandig wonende ouderen in Raamsdonk, Raamsdonksveer en Geertruidenberg. Voor iedere dag van de week kan de SWOG een koelverse maaltijd bij u thuisbezorgen. U kunt ook kiezen voor enkele dagen per week.

Personenalarmering

Professionele hulp binnen handbereik. U woont zelfstandig maar wilt toch de zekerheid van directe hulp in een noodsituatie? Dan is personenalarmering van de SWOG misschien iets voor u of voor iemand die u kent. Met personenalarmering van de SWOG kan in geval van nood, 24 uur per dag, een hulpverlener gewaarschuwd worden. Het voordeel is dat in een noodsituatie direct professionele hulp wordt ingeschakeld en de mantelzorger niet wordt overbelast.

Bel voor meer informatie met de SWOG: 0162-520706

Collectieve Zorgverzekering 2019

 Méér zorgverzekering voor minder geld

Speciaal voor mensen met een laag inkomen heeft de gemeente Geertruidenberg samen met zorgverzekeraar VGZ en zorgverzekeraar CZ een zorgverzekering samengesteld: het Gemeentepakket.

Hiermee wil de gemeente Geertruidenberg u helpen om goed en betaalbaar verzekerd te zijn!


Uw voordeel
:

 • De gemeente betaalt mee aan uw zorgverzekering.
 • U krijgt korting op de basisverzekering en korting op de aanvullende zorgverzekering.
 • U krijgt ruime vergoedingen voor onder andere brillen/lenzen, fysiotherapie, tandartskosten en de eigen bijdragen Wmo.
 • VGZ en CZ accepteert iedereen, zonder medische keuring.
 • Als u kiest voor pakket Compleet € 0 eigen risico (zorgverzekeraar VGZ) of pakket Gemeente Extra Uitgebreid (zorgverzekeraar CZ) wordt ook uw verplicht eigen risico vergoed.

 

Kies een pakket dat bij u past
Op www.gezondverzekerd.nl vindt u het aanbod van de zorgverzekering van de gemeente Geertruidenberg. U ziet hier welke kosten vergoed worden. Bepaal wat u nodig heeft en kies het pakket dat het beste bij u past.

 

Kom ik in aanmerking?

U komt in aanmerking als u een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm heeft.

Ga naar www.gezondverzekerd.nl, kies uw gemeente en vul uw leefsituatie in om te kijken of ook u in aanmerking komt.

Stap over naar zorg die bij u past

 • Wilt u snel en eenvoudig overstappen? Ga naar gezondverzekerd.nl en kies uw gemeente.
 • Bent u al verzekerd bij VGZ of CZ, maar wilt u de aanvullende verzekering veranderen? Ook dan kun zich u via gezondverzekerd.nl aanmelden.

 

Heeft u hulp nodig?

Als u moeite heeft met het indienen van de aanvraag, dan kan Trema u daarbij helpen. Trema is gevestigd in Raamsdonksveer aan de Wilhelminalaan 11 c (gebouw Rabobank), en is op werkdagen bereikbaar op telefoonnummer 0162-520387.

 

Definitieve premies voor 2019 bekend

Uiterlijk 12 november 2018 zullen alle zorgverzekeraars (dus ook VGZ en CZ) hun nieuwe premies voor de basisverzekering en de aanvullende verzekering voor het jaar 2019 bekend maken. Deze nieuwe premies kunt u dan vanaf 15 november 2018 ook terugvinden op www.gezondverzekerd.nl.

 

Vragen

Heeft u vragen over de zorgverzekering van de gemeente? Neem dan contact op met de klantenservice van zorgverzekeraar VGZ via het telefoonnummer 0900-8490 of met de klantenservice van zorgverzekeraar CZ via het telefoonnummer 088 555 77 77.

Let op

U kunt zich tot en met 31 december 2018 aanmelden. VGZ of CZ regelt dan de opzegging van uw huidige zorgverzekering. U mag alleen overstappen naar het VGZ of CZ als u geen betalingsachterstand heeft bij uw huidige zorgverzekeraar.

Pas op voor smoesjes aan de deur!

 • Geloof niet alles wat mensen tegen u zeggen. Oplichters vertellen vaak mooie of juist heel zielige verhalen. Ze willen bellen, hebben geld nodig of willen u iets geven. Of ze zeggen dat ze bij een bank of de thuiszorg werken. Medewerkers van dit soort bedrijven komen nooit zomaar langs, zij maken vooraf een afspraak. Kijk door het raam of deurspion wie er voor de deur staat. Gebruik eventueel een kierstandhouder of intercom. Vertrouwt u het niet? Bel dan 112.
 • Vraag altijd naar een legitimatiebewijs. Ook als iemand zegt van de gemeente, een bedrijf of instelling te zijn. Bel eventueel naar het bedrijf of de instantie om te controleren of het verhaal klopt, maar zorg dat de deur gesloten is. Heeft iemand geen legitimatiebewijs bij zich, maak dan een nieuwe afspraak. Zorg eventueel dat er een familielid of bekende bij is. Vertrouwt u het niet? Bel dan 112.
 • Laat nooit mensen uw huis binnen. Om aan buit te komen maken sommige dieven gebruik van geweld. Raak dan niet in paniek. Blijf altijd rustig en probeer met praten de man of vrouw naar buiten te krijgen. Kijk goed naar de man of vrouw en probeer te onthouden hoe hij of zij eruitziet. Is de dief de deur uit, kijk door het raam waar hij of zij heen loopt. Bel direct 112 en vertel uw verhaal.
 • Loop nooit met iemand mee naar buiten. Vaak komen dieven met z’n tweeën. De ene persoon maakt een praatje met u, terwijl de andere uw huis binnensluipt om uw spullen te stelen.
 • Doe uw achterdeur op slot als u alleen thuis bent. Soms komt iemand via de achterdeur uw huis binnen om uw spullen te stelen.
 • Geef nooit uw bankpas en/of pincode. Niet in persoon, niet telefonisch. Bankmedewerkers, politie of instanties vragen daar niet naar.

Kom zondag 21 oktober naar de bijeenkomst van Toegankelijk Geertruidenberg.

“LEKKER VRIJ! wat doe jij?”

 

 Is dit jaar het thema van de landelijke “Week van de Toegankelijkheid”.

Iedereen wil vrij zijn in wat hij/zij wil doen. Helaas is dit niet voor iedereen mogelijk.

Mensen met een beperking zijn afhankelijk van de Bereikbaarheid, Toegankelijkheid, Bruikbaarheid en Uitgankelijkheid van accommodaties etc.

 

Ook dit jaar vragen wij daar aandacht voor. Dit doen we met een gezellige, creatieve doe- en beleefmiddag waar wij u hierbij voor uitnodigen.

 

Daarnaast hopen we, op een positieve manier, met elkaar in gesprek te gaan over een inclusieve samenleving waarin iedereen erbij hoort en gewaardeerd wordt om zijn/haar talenten.

 

Voor een groot aantal aanwezigen is er de mogelijkheid zijn/haar talenten te ontdekken door middel van een workshop miniaturen beeldhouwen of workshop schilderen.

Daarnaast bieden wij iedereen de gelegenheid om verschillende beperkingen te “ervaren”.

Deelname aan de workshops is gratis.

 

Datum:                          zondag 21 oktober

Tijd:                               Inloop met koffie en thee vanaf 13.15 uur

Aanvang workshops: 13.30 uur

Plaats:                           Fort Lunet te Raamsdonksveer

 

Wij hopen dat het voor iedereen, met of zonder beperking, een gezellige en creatieve middag zal worden.

 

Graag tot dan.

 

Werkgroep Toegankelijk Geertruidenberg,

 

Voorzitter

Cees van Gageldonk

Vrijwillige maaltijdbezorgers gezocht

 

Vele ouderen in de gemeente Geertruidenberg maken gebruik van de maaltijdvoorziening van de SWOG.  

Vrijwilligers bezorgen 3 maal per week een koelverse maaltijd thuis. 

 

Ouderen kunnen daardoor langer zelfstandig blijven wonen en eten gezond. Maar de maaltijdvoorziening is zoveel meer dan dat. Als vrijwilliger maak je een praatje, je signaleert hoe het gaat en maakt iemand heel blij met je komst.  

Dat geeft veel voldoening. 

 

Wil je hier een bijdrage aan leveren? 

We zijn op zoek naar vrijwilligers die een route in Geertruidenberg op woensdagochtend willen rijden of meerijden maar ook op invalbasis.  

Met je eigen auto, tenzij je bijrijder bent, rijd je de route en breng je maaltijden bij ouderen thuis. Belangrijk is dat je interesse hebt in ouderen, je ogen en oren open houdt voor vragen, opmerkingen en problemen van de ouderen die je thuis bezoekt. Er is een onkostenvergoeding voor het gebruik van je auto.  

 

Interesse?  

Neem contact op met de SWOG via telefoonnummer 0162-520706 of kom even binnen.

Vacature kookvrijwilliger Ontmoetingscentrum ’t Kardeeltje

 

Voor ’t Kardeeltje zijn we op zoek naar een kookvrijwilliger. Elke 2e zondag van de maand wordt er gezamenlijk gekookt en gegeten in ’t Kardeeltje.

De kookvrijwilligers (2) bereiden alles voor; menu samenstellen, boodschappen doen en op de dag zelf voorbereidingen treffen, de aanwezigen aan het werk zetten, koken en natuurlijk samen eten.

Ook voor andere inloopmomenten bent u van harte welkom als gastvrouw/gastheer of bij de voorbereiding van evenementen.

 

’t Kardeeltje is geopend op:

  • Dinsdag 13.00-16.00uur – inloop
  • Dinsdag 18.30- 21.30uur – inloop
  • Woensdag 19.00-21.30uur – kaartavond
  • Donderdag van 13.00 – 16.00uur – inloop
 • Zondagmiddag de  2e zondag in de maand is het gezamenlijk koken en de laatste zondag is het bingo

 

 

 Taakomschrijving

Als kookvrijwilliger stelt u samen met u collega vrijwilliger een gevarieerd menu op. U koopt de benodigde boodschappen, treft de nodige voorbereidingen op de dag zelf. De aanwezigen vinden het leuk om te helpen en u kunt hen dan ook ‘aan het werk zetten’. Daarna wordt er gezamenlijk gegeten en opgeruimd.

Maandelijks wordt een rooster gemaakt en wordt u, in overleg, ingedeeld op de betreffende zondag en eventueel op andere dagen.

Naast deze inloopmomenten organiseren we gezamenlijk activiteiten waar we u vragen te helpen met de voorbereiding. U krijgt geen onkostenvergoeding.

 

Wat maakt het werk de moeite waard:

U maakt deel uit van een leuk en heel hecht team vrijwilligers. Het werken in ’t Kardeeltje is gezellig en u komt in contact met veel mensen.

 

Heeft u interesse? 

Neem contact op met de SWOG via telefoonnummer 0162-520706.

Privacyverklaring

Privacyverklaring   (versie 24-9-2018)

Dit is de privacyverklaring van Stichting Welzijn & Ondersteuning Geertruidenberg (SWOG) gevestigd aan de Venestraat 18 in Geertruidenberg. Om u goed van dienst te zijn en om ons werk zo efficiënt en effectief mogelijk uit te voeren, verwerkt SWOG uw persoonsgegevens.

Voor de SWOG is de bescherming van persoonsgegevens zeer belangrijk. Uw persoonsgegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. U kunt erop rekenen dat uw gegevens bij de SWOG veilig zijn en dat wij ons houden aan de geldende wettelijke regels.

Waarom een privacyverklaring?
We hebben in deze privacyverklaring voor u op een rijtje gezet hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.
U kunt lezen welke persoonsgegevens wij van u verwerken, voor welke doeleinden, wie uw gegevens mag inzien, hoe wij uw gegevens bewaren, aan wie wij uw gegevens doorgeven en welke invloed u daarop zelf kunt uitoefenen.

Doeleinden van verwerkingen:
• Voor het uitvoeren van de met u gesloten overeenkomst of deelname aan een activiteit;
• Voor het voeren van de administratie alsmede andere interne beheersactiviteiten;
• De behandeling en afhandeling van uw hulpvraag;
• Om met u in contact te kunnen treden en te reageren op door u gestelde vragen;
• Voor het versturen van onze nieuwsbrief, als u daarvoor toestemming heeft gegeven;
• Om kosten te declareren bij de kredietbank (indien van toepassing);
• Voor klanttevredenheidsonderzoeken;
• Uitvoering geven aan de arbeidsovereenkomst.

Wanneer mogen wij uw gegevens verwerken?
De SWOG mag enkel persoonsgegevens van u verwerken als wij daarvoor een wettelijke grondslag hebben.
De wettelijke grondslagen voor het verwerken van uw persoonsgegevens zijn:
• Uw toestemming;
• De verwerking van uw gegevens is noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst of om maatregelen te nemen om een overeenkomst te sluiten of voor de uitvoering van onze dienst of activiteit waaraan u deelneemt;
• Om te kunnen voldoen aan wettelijke verplichtingen;
• De behartiging van de gerechtvaardigde belangen van de SWOG.

De gegevens die SWOG verwerkt
De SWOG verwerkt uw persoonsgegevens alleen indien noodzakelijk. De volgende persoonsgegevens worden door ons verwerkt;
• Voor- en achternaam, aanhef/geslacht
• Adres
• Postcode en woonplaats
• Telefoonnummer
• E-mailadres
Indien van toepassing verwerken wij ook:
• Bankrekeningnummer (voor onze betaalde diensten/activiteiten en salarisadministratie/onkostenvergoeding)
• BSN-nummer (alleen bij aanvraag IB60 i.v.m. korting maaltijden of bij aanvraag VOG)
• WA-verzekering en/of rijbewijs (alleen gegevens inzien bij chauffeur of deelnemer bij vervoersvraag)
• Geboortedatum
• Niet-reanimeren-verklaring (voor abonnees personenalarmering indien u niet gereanimeerd wilt worden)
• Contactgegevens van familie of naasten als dat nodig is voor de dienstverlening
• Informatie over uw hulpvraag
• VOG (voor medewerkers en vrijwilligers)
• Beeldmateriaal (foto’s)
• Curriculum vitae (alleen voor sollicitanten/medewerkers)
• Kopie ID en salarisgegevens (alleen voor medewerkers)
• Informatie die u zelf verstrekt, zoals op formulieren

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens
Gegevens over zaken zoals afkomst of religie worden in principe niet geregistreerd. Deze bijzondere persoonsgegevens worden – met uw toestemming – alleen geregistreerd als dit noodzakelijk is voor een goede dienstverlening.

Delen met anderen
De SWOG verstrekt uitsluitend gegevens aan derden met uitdrukkelijke toestemming of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die uw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een verwerkingsovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van uw gegevens. De SWOG blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

We bewaren uw gegevens niet langer dan nodig
Uw persoonsgegevens worden niet langer bewaard dan nodig. Ons streven is om persoonsgegevens te verwijderen zodra we deze niet meer nodig hebben om onze doelen te realiseren. Sommige gegevens bewaren wij zeven jaar op grond van een financiële en/of fiscale verplichting. Na afloop van deze termijn zorgen wij ervoor dat uw persoonsgegevens op zorgvuldige wijze worden verwijderd en vernietigd.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren, te verwijderen en recht op gegevens te beperken. U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering of beperking sturen naar onze coördinator, mevrouw A. van de Steeg, a.vandesteeg@swog.nl. Om er zeker van te zijn dat het verzoek door u is gedaan, vragen wij u een kopie van uw identiteitsbewijs bij het verzoek mee te sturen. U kunt in deze kopie uw pasfoto en Burgerservicenummer (BSN) zwart maken, dit ter bescherming van uw privacy. De SWOG zal zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen een maand, op uw verzoek reageren.
Als u niet tevreden bent over de afhandeling van uw verzoek kunt u een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens (https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/).

Cookies en Google Analytics
De SWOG gebruikt functionele cookies om haar websites naar behoren te laten functioneren. Deze cookies worden gebruikt om bepaalde gebruikers- en voorkeursinstellingen te bewaren, eventuele inloggegevens op te slaan, en om het gebruikersgemak van de website te optimaliseren. Tijdelijke gegevens worden opgeslagen om pagina’s sneller weer te kunnen geven en om te kunnen zien of een gebruiker is ingelogd.
De SWOG maakt voor haar websites gebruik van cookies voor statistiek op basis van Google Analytics. Hiermee houden we bij hoe bezoekers onze website gebruiken en maken we statistische rapportages. Op deze manier kunnen wij onze websites nog beter afstemmen op de wensen van bezoekers. De Analytics-cookies worden geanonimiseerd en maximaal 26 maanden bewaard om gebruik van de website te kunnen analyseren. Hierna worden de gegevens verwijderd. De SWOG staat Google niet toe de verkregen statistische informatie te gebruiken voor andere Googlediensten.

Beveiliging
Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om persoonsgegevens van u te beschermen tegen onrechtmatige verwerking, verlies of diefstel. Ook zorgen wij ervoor dat uw gegevens alleen worden ingezien en verwerkt door personen die wij hiervoor specifiek toegang hebben gegeven. Al onze medewerkers en vrijwilligers zijn verplicht tot geheimhouding.

Vragen
Als u naar aanleiding van ons Privacy Statement nog vragen of opmerkingen heeft neem dan contact met ons op!

Wijziging privacyverklaring
Deze privacyverklaring kan wijzigen als nieuwe ontwikkelingen daartoe aanleiding geven. De meest actuele privacyverklaring vindt u altijd op www.swog.nl.

Contactgegevens
Stichting Welzijn & Ondersteuning Geertruidenberg
Venestraat 18
4931 BP Geertruidenberg
T: 0162-520706
info@swog.nl
www.swog.nl

Zelfstandig blijven wonen?

Goed omgaan met Dementie – Training

Voor de 2e keer dit jaar hebben we een geslaagde training ‘omgaan met dementie’ georganiseerd. Een zeer interessante training! 

Deze training werd gegeven door Samendementievriendelijk.