Algemene voorzieningen – Hulp bij boodschappen doen

 

Heeft u hulp nodig bij het boodschappen doen? Dat kan op de volgende manieren.

 

Via de supermarkt

Via de website van de PLUS en AH kunt u boodschappen bestellen. U klikt aan welke boodschappen u wilt hebben en deze worden bij u thuisbezorgd. U betaalt een vast bedrag voor het laten bezorgen van de boodschappen (plus natuurlijk de kosten van de boodschappen zelf). Bij de Jumbo kunt u de boodschappen ook online bestellen en bij een pick-up point ophalen.

 

Heeft u hulp nodig bij het inladen van de boodschappen in de auto? Vraag het bij de kassa. Alle supermarkten helpen bij het inladen van boodschappen in de auto voor mensen die slecht ter been zijn.

 

Samen boodschappen doen

Heeft u (tijdelijk) hulp nodig bij het doen van boodschappen dan kunt u contact opnemen met de SWOG. Zij kijken of een vrijwilliger met u mee kan gaan om boodschappen te doen. Zij kunnen u ook assisteren bij het online bestellen van de boodschappen.

Tel.nr. SWOG 0162-520706

 

WeHelpen Geertruidenberg

WeHelpen Geertruidenberg is een website waarop mensen hulp kunnen aanbieden en vragen. Dit varieert van activiteiten als de hond uitlaten tot boodschappen doen. Het stellen van een hulpvraag is gratis, de aangeboden hulp is ook gratis. Hoe concreter u de vraag stelt, hoe groter de kans op hulp.

 

Bijvoorbeeld: Mijn naam is Jenny, ik ben 55 jaar en heb een fysieke beperking waardoor ik tijdelijk hulp nodig heb bij het doen van boodschappen. Wilt u mij 1x per week helpen met het doen van boodschappen in Raamsdonksveer?

 

Hoe werkt het?

Ga naar www.wehelpen.nl/geertruidenberg en maak een account aan. Vervolgens kunt u op een eenvoudige en veilige manier een hulpvraag stellen. Iemand reageert op uw hulpvraag of u kunt op een hulpaanbod reageren. Vervolgens maakt u een kennismakingsafspraak. Dit kan op een openbare plek, bijv. in een café of in de bibliotheek.

Daarnaast is het mogelijk om op de volgende momenten bij onderstaande punten binnen te lopen:

  • ’t Kardeeltje (Kardeel 139A, Raamsdonksveer) – iedere dinsdag van 13.00 uur tot 16.00 uur
  • De Ontmoeting (Kerkplein 4, Raamsdonk) – iedere vrijdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur
  • Bibliotheek Raamsdonksveer (Keizersdijk 30, Raamsdonksveer) – tijdens openingstijden
  • Trema Servicepunt vrijwilligers (Wilhelminalaan 11c, Raamsdonksveer – inloop spreekuur op donderdag van 09.00 tot 11.00 uur
  • De Aanloop (Venestraat 18A, Geertruidenberg) – Iedere dinsdag van 10.00 uur tot 12.00 uur

 

Hier zijn WeHelpen-corners geplaatst en zijn getrainde vrijwilligers aanwezig om uw vragen te beantwoorden en u onder het genot van een kopje koffie of thee te helpen bij het gebruik van de website.     www.wehelpen.nl/geertruidenberg.