Buddy’s gezocht in O’hout en G’berg

Nieuwe buddy’s gezocht in Oosterhout en Geertruidenberg

Stel je voor….. er gebeurt iets in je leven, waardoor je leven even helemaal op zijn kop komt te staan…….

Misschien kun je een buddy dan goed gebruiken.

Op dit moment zijn alle buddy’s al ingezet en staan er nog mensen op de wachtlijst, dus nieuwe buddy’s zijn van harte welkom.

 

Wat houdt buddyzorg in?

Buddyzorg is ondersteuning die gericht is op mensen die geconfronteerd zijn met een verlies, ernstige ziekte, een burn-out of op mensen die moeten leren omgaan met een beperking. Er is voor die mensen duidelijk sprake van hun leven vóór en hun leven ná de betreffende gebeurtenis. Hun leven moet opnieuw op de rit komen en als buddy help je hun daarbij.

 

Wat wordt er van een buddy verwacht?

Als buddy begin je eerst met kennismaken en vertrouwen opbouwen. Je luistert naar het verhaal dat vaak gepaard gaat met emoties, zonder dat het probleem jouw probleem wordt. Je bent betrokken, maar kunt goed afstand nemen. Je helpt iemand met verliesverwerking of je luistert bijvoorbeeld als mensen hun relatie onder druk staat door de gebeurtenis die zich heeft voor gedaan. Je bekijkt met iemand de mogelijkheden voor een zinvolle invulling van de dag en eventueel help je om de weg naar betaald werk weer te vinden.

In een traject van maximaal 2 jaar help je mensen hun leven weer op de rit te krijgen. Je werkt met een einddoel dat wordt opgesteld na de kennismakingsperiode. Je ontvangt, indien nodig, hulp hierbij van de professionals van Surplus Informele Zorg.

 

Waarom zou je een buddy willen zijn?

Je zult merken dat het heel veel voldoening geeft als je belangrijk bent voor iemand. Je krijgt een vrijwilligersovereenkomst bij Surplus en gerichte training en scholing. De eerstvolgende buddytraining start 20 februari 2019.

Je staat er niet alleen voor. Als buddy maak je deel uit van een team en krijg je ondersteuning van een consulent en/of vrijwilligersondersteuning. Er zijn buddybijeenkomsten zodat je in vele opzichten “aangehaakt” blijft. En natuurlijk heb je af en toe een gezellige bijeenkomst met je collega’s van de Buddyzorg.

 

Denk jij dat buddy zijn iets is dat bij je past? Heb je gemiddeld genomen 1 dagdeel per week de tijd hiervoor?

Wil je dan contact opnemen met E: petra.dekramer@surplus.nl of T: 0162-748600.

We kijken uit naar je reactie!