Collectieve Zorgverzekering 2019

 Méér zorgverzekering voor minder geld

 

Speciaal voor mensen met een laag inkomen heeft de gemeente Geertruidenberg samen met zorgverzekeraar VGZ en zorgverzekeraar CZ een zorgverzekering samengesteld: het Gemeentepakket.

Hiermee wil de gemeente Geertruidenberg u helpen om goed en betaalbaar verzekerd te zijn!


Uw voordeel
:

  • De gemeente betaalt mee aan uw zorgverzekering.
  • U krijgt korting op de basisverzekering en korting op de aanvullende zorgverzekering.
  • U krijgt ruime vergoedingen voor onder andere brillen/lenzen, fysiotherapie, tandartskosten en de eigen bijdragen Wmo.
  • VGZ en CZ accepteert iedereen, zonder medische keuring.
  • Als u kiest voor pakket Compleet € 0 eigen risico (zorgverzekeraar VGZ) of pakket Gemeente Extra Uitgebreid (zorgverzekeraar CZ) wordt ook uw verplicht eigen risico vergoed.

 

Kies een pakket dat bij u past
Op www.gezondverzekerd.nl vindt u het aanbod van de zorgverzekering van de gemeente Geertruidenberg. U ziet hier welke kosten vergoed worden. Bepaal wat u nodig heeft en kies het pakket dat het beste bij u past.

 

Kom ik in aanmerking?

U komt in aanmerking als u een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm heeft.

Ga naar www.gezondverzekerd.nl, kies uw gemeente en vul uw leefsituatie in om te kijken of ook u in aanmerking komt.

 

Stap over naar zorg die bij u past

  • Wilt u snel en eenvoudig overstappen? Ga naar gezondverzekerd.nl en kies uw gemeente.
  • Bent u al verzekerd bij VGZ of CZ, maar wilt u de aanvullende verzekering veranderen? Ook dan kun zich u via gezondverzekerd.nl aanmelden.

 

Heeft u hulp nodig?

Als u moeite heeft met het indienen van de aanvraag, dan kunnen Trema en de SWOG u daarbij helpen. Trema is gevestigd in Raamsdonksveer aan de Wilhelminalaan 11 c (gebouw Rabobank), en is op werkdagen bereikbaar op telefoonnummer 0162-520387. De ouderenadviseurs van de SWOG kunnen, op afspraak, bij u thuis komen. Voor afspraken belt u met de SWOG op telefoonnummer 0162-520706

 

Definitieve premies voor 2019 bekend

Uiterlijk 12 november 2018 zullen alle zorgverzekeraars (dus ook VGZ en CZ) hun nieuwe premies voor de basisverzekering en de aanvullende verzekering voor het jaar 2019 bekend maken. Deze nieuwe premies kunt u dan vanaf 15 november 2018 ook terugvinden op www.gezondverzekerd.nl.

 

Vragen

Heeft u vragen over de zorgverzekering van de gemeente? Neem dan contact op met de klantenservice van zorgverzekeraar VGZ via het telefoonnummer 0900-8490 of met de klantenservice van zorgverzekeraar CZ via het telefoonnummer 088 555 77 77.

Let op

U kunt zich tot en met 31 december 2018 aanmelden. VGZ of CZ regelt dan de opzegging van uw huidige zorgverzekering. U mag alleen overstappen naar het VGZ of CZ als u geen betalingsachterstand heeft bij uw huidige zorgverzekeraar.