Informatiebijeenkomst ouderenmishandeling

Informatiebijeenkomst ouderenmishandeling en ontspoorde mantelzorg

Ouderenmishandeling is een serieus probleem. Het komt in vele vormen voor en er rust een groot taboe op. Ouderenmishandeling kan overal voorkomen, thuis, op de dagopvang of in een woonzorginstelling. Ouderen treden vaak niet naar buiten als ze slachtoffer zijn. Bijvoorbeeld uit schaamte of uit angst voor de gevolgen. Het is belangrijk dat vrijwilligers, mantelzorgers en professionals alert zijn op signalen om mogelijke ouderenmishandeling zo vroeg mogelijk te stoppen. Er nog veel onbekendheid over wat ouderenmishandeling is.

Wilt u weten wat ouderenmishandeling is? Wilt u weten hoe u dit kunt signaleren en wat u kunt doen om oudenrenmishandeling vroegtijdig te stoppen?

Kom dan naar de bijeenkomst op dondermiddag 12 maart van 14.00- 16.00 in de Riethorst Stromenland locatie Mauritsstaete (Stadsweg 9a01, 4931 HV Geertruidenberg).  Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de gemeente  Geertruidenberg, de SWOG, De Riethorst Stromenland en Veilig Thuis West-Brabant. U kunt zich voor deze kosteloze informatiemiddag inschrijven door contact op te nemen met de SWOG, telefonisch te bereiken op 0162-520706 of door een e-mail te sturen naar info@swog.nl .