NAC OldStars van start bij Right’Oh in Geertruidenberg

NAC OldStars van start bij Right’Oh in Geertruidenberg

Amateurvereniging in Geertruidenberg start onder de vlag van NAC OldStars met Walking Football voor zestigplussers

 

Zestigplussers uit Geertruidenberg kunnen vanaf september in hun eigen stad meedoen met Walking Football. Voetbalvereniging Right’Oh en Teamplay@NAC starten met het project NAC OldStars op sportpark het Bolwerk, de thuisbasis van de amateurvereniging uit Geertruidenberg. Om zestigplussers Walking Football alvast te laten ervaren, wordt op woensdagochtend 14 juni een kennismakingsochtend georganiseerd. Er is plaats voor twintig geïnteresseerden. Aanmelden voor de ochtend kan nu via Teamplay@NAC.

NAC OldStars   

Het project NAC OldStars begint elke week met het drinken van een kop koffie in de kantine. Daarna volgt het sportieve deel dat bestaat uit ‘Walking Football’, een variant op voetbal waarbij niet gerend mag worden, fysiek contact verboden is en de bal niet boven heuphoogte mag komen. Henk Szelech (64 jaar) startte een jaar geleden met Walking Football bij WDS’19. Hij is erg enthousiast en kan het anderen zeker aanraden: “De sport past echt bij mijn leeftijd. Je mag niet rennen, bij fysiek contact word je teruggefloten en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Hierdoor zorg je ervoor dat je je eigen grenzen in de gaten houdt en die van een ander. Want we zijn natuurlijk geen twintig meer! Maar ik kan je vertellen, ik ben me toch een partij fanatiek!”

 

Voordat zestigplussers starten met Walking Football wordt gekeken naar de algemene conditie door middel van een fittest. Deze wordt afgenomen door een fysiotherapeut. Tijdens de twintig weken die volgen, worden de deelnemers nauwlettend in de gaten gehouden om blessures zoveel mogelijk te voorkomen.

 

Teambuilding NAC OldStars bestaat echter niet alleen uit Walking Football-trainingen. Gedurende het project staan verschillende sociale activiteiten op het programma. “Bij het begin van elke training starten we met een bak koffie. En na de training is het altijd gezellig tijdens de derde helft. Je weet wel, mannen onderling.” vertelt Henk “Maar dat is het niet alleen. Er wordt nog veel meer georganiseerd. Zo zijn we bijvoorbeeld naar een voetbalwedstrijd in Genk geweest, beleefden we een ouderwets ‘Avondje NAC’ en worden er kaart- en biljartmiddagen georganiseerd. Het is dus meer dan alleen voetbal!”

 

Meer informatie en kennismaken

Meer informatie over NAC OldStars is te vinden op www.nac.nl/OldStars. Op woensdag 14 juni kunnen geïnteresseerde zestigplussers Walking Football gratis uitproberen bij Right’Oh, daarnaast ontvangen ze meer informatie over het programma en kan er deelgenomen worden aan een fittest, afgenomen door een fysiotherapeut.

 

De kennismakingsochtend bij Right’Oh start om 09.30 uur. Deelnemers ontvangen een NAC-trainingspak in bruikleen. Het meenemen van gym-, sport- of voetbalschoenen wordt geadviseerd, maar is niet verplicht. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via 076 521 4500 of via info.teamplay@nac.nl